Nuttige informatie
- Door fotografie kunnen de kleuren van de producten enigszins afwijken van de werkelijkheid. Wij raden u aan de stenen voor bestellen in het echt te komen bekijken.
- Alle aangegeven maten zijn circa afmetingen. Kleine verschillen in afmeting zijn mogelijk.
- Controleer uw aankopen altijd voor verwerking. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, zijn als zodanig geaccepteerd en kunnen achteraf nooit een reden tot klacht zijn. Herbestratingkosten worden om deze reden dan ook nooit vergoed
- Betonproducten die gemaakt zijn op basis van kleurstoffen, zullen op termijn gedeeltelijk iets van hun originele kleur verliezen. Ze worden vaak lichter.
- Krijgt u meerdere pakketten tegels of stenen tegelijk geleverd, meng deze dan door elkaar. Haal de stenen van boven naar beneden van de pallet, dus niet laag voor laag. Er ontstaat zo een optimaal kleurbeeld ondanks de eventuele geringe kleurverschillen.
- Tril net gelegde tegels nooit af met een trilplaat. Stenen met een deklaag van natuursteen trilt u alleen maar af met een trilplaat voorzien van een rubbermat. Betonstenen kunt u wel aftrillen.
- Het is af te raden uw sierbestrating met een hogedrukreiniger te reinigen. U maakt het product er poreuzer mee waardoor het versneld vuil opneemt. Ook wordt het ‘huidje’ van de deklaag verwijderd, waardoor het in het beton aanwezige grind versneld zichtbaar wordt.
- Behandel bestratingsproducten NOOIT met strooizout, chloor, zoutzuur of andere bijtende middelen. Dit kan blijvende schade aan de deklaag van het product veroorzaken. Ook het gebruik van een hogedrukspuit is niet aan te raden, hierdoor wordt de bovenlaag van het product beschadigd.
- Wij raden u aan al uw bestrating in één keer te bestellen om kleurverschil tussen de partijen te beperken.
- Betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Zo gezien dus een volkomen natuurlijk product. Bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. De kalk zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag (kalkuitbloeiing). Dit verschijnsel hoort bij de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. Kalkuitbloeiing wordt niet als klacht geaccepteerd.
-
Gebruik nooit gewoon straatzand voor het invegen van siertegels. Dit zand kan leem bevatten, dat in combinatie met vocht in de poriën van de tegels kan trekken. De vlekken die zo ontstaan, zijn praktisch niet te verwijderen.
Zie onderstaande film voor de verwerkingsadviezen van bestratingsmaterialen